Vse višje, bolj sofisticirano in na bolj ustvarjalen način: ti superlativi najbolje opisujejo sodobno gradnjo. Hkrati se povečujejo zahteve po varnosti in učinkovitosti stavb. Strukture morajo biti sposobne zoperstaviti se potresom in hudim vremenskim dogodkom, biti čim prej dokončane in hkrati tudi izpolnjevati stroge zahteve, na primer na področju energetske učinkovitosti. Arhitekti, lastniki stavb in zlasti temu namenjeni obrtniki zato potrebujejo kompetentnega in zanesljivega partnerja, ko gre za tehnologije sidranja. Mungo Befestigungstechnik Ltd drži svoje obljube in to počne že 50 let.

 

Začelo se je s prodajo avtomobila

Gre za klasično zgodbo o uspehu švicarskega podjetja: majhnim začetkom sledijo uspehi po vsem svetu. Leta 1968, natančno pred 50 leti, je Arnold Schefer prodal svoj avto in finančna sredstva prodaje izkoristil za ustanovitev proizvodnega podjetja za izdelavo najlonskih vtičev, sedanjega podjetja Mungo Befestigungstechnik Ltd.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so bili izdelki Mungo novi na švicarskem trgu, podjetje Mungo pa je veljalo za pionirsko podjetje. Za logotip podjetja je bil izbran mungo. Omenjena žival je hitra, gibljiva in trdoživa, vedno pa jo žene močna želja po novih odkritjih. Te lastnosti so bile ključne značilnosti Munga vse od začetka. Uspeh je hitro sledil. Leta 1976, le osem let po ustanovitvi, se je Mungo razširil v Nemčijo. Leta 1980 se je podjetje preselilo v svoj sedanji sedež v Oltenu, ki se z logističnega vidika idealno nahaja v osrednji Švici. Mungo je leta 1994 odprl tudi svoj lastni proizvodni obrat v Bremnu (D). Naslednji mejnik je bil dosežen leta 2003, ko je na sedežu podjetja v Oltnu začela delovati večstopenjska hladilna naprava.

State-of-the-art production for first class quality

Mungo ohranja strukture stabilne

Danes podjetje Mungo Befestigungstechnik zaposluje okrog 80 zaposlenih in je vodilni razvijalec, proizvajalec in distributer visoko kakovostnih izdelkov za pritrjevanje. Izdelki podjetja zagotavljajo, da so mostovi, nebotičniki in druge strukture po vsem svetu stabilni in varni, fasade pa ostanejo na pravem mestu. Mungo je specializirana za izdelavo najlonskih vtičev, kovinskih sider, kemičnih izdelkov in svedrov za varno pritrditev vijakov in sider. Mungo v teh strateških skupinah izdelkov v veliki meri neodvisno razvija, proizvaja in distribuira svoj obseg izdelkov.  Njegova jeklena sidra so na primer, izdelana v lastniški tovarni v Oltenu. Skupno paleto izdelkov Mungo sestavlja več kot 1.700 posameznih izdelkov.

 

 

Mungo si je 50 letih delovanja pridobil bogate izkušnje, tehnološko znanje in obsežno tržno znanje. Te kompetence omogočajo podjetju Mungo razvoj inovativnih in tehnično zrelih rešitev, tako za preproste, kot tudi za zapletene naloge pritrjevanja. Mungo se osredotoča na to, da so njegovi izdelki idealni za uporabo s strani obrtnikov in na proizvod izdelkov, za katere je značilna izjemno visoka kakovost. Sorniki, ki jih je na primer izdelal Mungo, so zelo trpežni in tako močni, da bo potres porušil beton okoli sornika, ne bo pa prišlo do poškodbe samega sornika. Pritrdilni elementi podjetja Olten se nahajajo tudi v manj zapletenih strukturah, na mestni progi v Altstettenu (Zürich), 16-metrskemu LED strelovodu na letališču v Dubaju in na AZ stolpu, najvišji stavbi na Češkem. Če je pritrjeno z Mungom, bo tam tudi ostalo.

 

Vrhunska kakovost v svetu gradbeništva

70% Mungo izdelkov se izvozi. Izdelki podjetja Mungo Befestigungstechnik Ltd so na voljo in v uporabi na gradbiščih v 50 državah na vseh celinah. Distribucija je organizirana prek hčerinskih družb v Nemčiji, na Kitajskem, v Italiji in ZDA ter prek preprodajalcev. Mungo je še posebej dejaven na nemškem, avstrijskem in švicarskem trgu, pa tudi v vzhodni Evropi in Aziji. Tesno sodelovanje in številni skupni projekti so v preteklih letih ustvarili trdno zaupanje in partnerstvo. Švicarska podjetja so znana po vsem svetu in jih cenijo zaradi izjemne kakovosti njihovih izdelkov in storitev. Enako velja tudi za Mungo, katerega ime je znano po vsem svetu kot sinonim zanesljivosti, izjemne usmerjenosti v potrebe strank, vrhunskih storitev in inovacije.

 

Enkrat pionir, je vedno pionir

V Mungu se je v zadnjih 50 letih veliko spremenilo, toda pionirski duh ostaja enak. Mungova zaprisega, da razvija in distribuira prvovrstne, inovativne izdelke na področju sidrne tehnologije, še vedno drži. Mungova dobro razvita in vzpostavljena distribucijska mreža ter bližina kupcev omogočata podjetju, da razume in identificira potrebe na terenu, ter te vključi v svoje inovacije. Namen Munga je razviti izdelke, ki oblikovalcem omogočajo čim več svobode oblikovanja in manevrskega prostora ter jih obrtniki preprosto uporabljajo. Inovativni izdelki na področju sidrne tehnologije

Izkušnje zaposlenih, lastne razvojne in proizvodne kompetence ter kratke odločitvene poti omogočajo Mungu hitro odzivanje na spremembe na trgu in mu omogočajo, da svojim strankam ponudi inovativne rešitve. Nova generacija m2 prehodnih privijačenj s korozijsko zaščito GreenTec® in nova geometrija sponk je aktualen primer tega razvoja. Na novo razviti sistem zlitin GreenTec® prehodnemu privijačenju omogoča podaljšano življenjsko dobo, zaradi česar je izdelek zanimiv tudi z ekonomskega vidika. Njegova inovativna geometrija sponk je idealna za ekstremne obremenitve in upogibanja v kombinaciji z zelo nizkimi robovi in ​​središčnimi razdaljami, zaradi česar je sidro vsestransko odlično in primerno za več različnih notranjih in zunanjih aplikacij.

Mungo ponuja svojim strankam in poslovnim partnerjem celovite rešitve. Te vključujejo storitve, kot so usposabljanje uporabnikov ali svetovanje na licu mesta, pa tudi programske rešitve za oblikovanje obremenitvenih zmogljivosti, ki strankam pomagajo načrtovati svoje projekte.

Prilagojeni na prihodnost

Mungo lahko s ponosom zre na svojo 50-letno zgodovino podjetja. Njegov pogled pa istočasno sega v prihodnost. Mungo namerava še naprej ohranjati svojo obljubo partnerjem in strankam:zagotavljanje idealne rešitve pritrjevanja. Uspeh Munga temelji na njegovih kompetentnih, dobro usposobljenih, ustvarjalnih in motiviranih zaposlenih. Tisti, ki delajo z Mungom, cenijo ne samo visoko kakovost izdelkov, marveč tudi nasvete, ki jih zagotavljajo kvalificirani svetovalci za prodajo in razvojni dosežki njegovih inženirjev. Če se gre bodisi za izračun kompleksnega projekta ali svetovanje na licu mesta samem: skupina Mungo tesno sodeluje s strankami, da bi tako razvila idealne rešitve za pritrjevanje.

Mungo močno vlaga v razvoj in usposabljanje zaposlenih ter v razvoj novih izdelkov, da bi tako ohranil svoj tržni položaj tudi v prihodnosti. Cilj Munga je, da so strukture tako varne in dolgotrajne kot so dolgotrajne dolgoletne in dokazane povezave s partnerji in strankami. To je tisto, za kar si Mungo prizadeva z vso svojo močjo.