VARNOST JE NA PRVEM MESTU

Varnostni pas ABS Comfort združuje dva faktorja, ki sta pri delu na višini zelo pomembna, in sicer zagotavlja zaščito pred padci ter visoko stopnjo udobja uporabnika. Zahvaljujoč praktičnim zapahom za hitro sprostitev na nogah in čez prsni koš, lahko varnostni pas nadenemo ali snamemo zelo hitro in brez težav. Priključke pa  lahko pritrdimo na sprednji ali zadnji strani, odvisno od namena uporabe. Pas ABS Comfort ima na predelu prsnega koša dve vzmetni zaponki, prav tako pa se lahko za priključitev uporablja tudi D-obroč na hrbtu.

 

Vsak uporabnik si lahko pas ABS Comfort prilagodi s pomočjo ločenih ramenskih in nožnih pasov tako, kot mu najbolje ustreza.  Oblazinjene naramnice ter oblazinjen hrbtni del, ki dihata, zagotavljata udobnost  ter boljšo razporaditev sile v primeru padca. Dodatna prednost ABS Comfort pasu je tudi ta, da če pas držite za kovinsko zaponko na hrbtni strani, se bo pas samodejno postavil v pravilen položaj, kar omogoča lažjo namestitev.

 

Varnostni pas ABS Comfort je vsestransko oblikovan in je v glavnem namenjen plezanju, reševanju ter zavarovanju in je primeren za uporabnike do 136 kg. Zaradi izjemno lahkega dizajna, bo ostal varnostni pas udoben za nošenje kljub temu, da morate v njem delati več ur. Pas ABS Comfort je certificiran v skladu s standardom EN 361:2002.

 

UPORABA IN PREVIDNOSTNI UKREPI

Pas se smatra kot kos osebne zaščitne opremein ga je najprej potrebno prilagoditi uporabniku s pomočjo ramenskih in nožnih pasov, ki se jih lahko ločeno prilagaja. Ploščica na hrbtu mora biti pravilno nameščena med ramenskima lopaticama. Ker pa ima vsak uporabnik nekoliko drugačno strukturo telesa ali postavo, je priporočljivo, da si enega varnostnega pasu ne deli več oseb. Pas je potrebno prilagoditi čim bližje telesu, vendar pa moramo še vedno pustiti dovolj prostora, da se lahko uporabnik normalno giblje. Upoštevati je potrebno naslednje korake:

 

Za lažjo predstavo si lahko ogledate tudi naslednji video:

 

Varnostni pas ABS Comfort ima življenjsko dobo 10 let, vendar pa je lahko ta doba tudi krajša ali celo daljša, odvisno od tega, kako se pas uporablja ter kako z njim ravnamo. Da bo pas ABS Comfort dolgo zagotavljal varnost uporabnikov, je potrebno zanj pravilno skrbeti, saj bi v nasprotnem primeru lahko zmanjšali učinkovitost pasu in tako tudi varnost uporabnika. Pomembno je, da pas ni izpostavljen ekstremnim temperaturam (<-30 °C ali >50 °C) ali dolgotrajno izpostavljen UV žarkom ali vlagi. Prav tako je potrebno zagotoviti, da se med samo uporabo posamezni deli ne zvijajo ali deformirajo, da ne prihaja do trenja ali rezanja, izogibati pa se je potrebno tudi ostrim robovom ter stiku s kemičnimi sredstvi.

 

S klikom na spodnjo sliko pa si lahko ogledate našo celotno ponudbo varovalne opreme: