V začetku februarja so naši partnerji SFS Group na trg postavili posodobljen pritrdilni sistem, in sicer vijak SXC5, ki je, kot sami pravijo, oblikovan za večjo zmogljivost in uspešnost. Za začetek so razvili 30 prototipov, ki jih bodo preizkušali v letu 2019 z namenom ustvarjanja nove generacije SXC modela

 

SXC5 – vijak, brez konkurence v industriji za zmogljivost, je bil preoblikovan in še izboljšan. Kot pravijo v podjetju SFS Intec, je to vijak, ki piše novo poglavje na področju pritrdilnih sistemov. Razvitih in preizkušenih je bilo 30 prototipov, z namenom ustvarjanja nove generacije SXC modelov, ki jih bodo uvajali v letu 2019 – začenši z vedno priljubljenim pritrdilom SXC5.

 

Uradno predstavitev izdelka si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

 

Glavne značilnosti nove generacije SXC5:

  • izvlečna vrednost se je povečala za do 50 %; povečan premer navoja (6,3 mm), skupaj z novo geometrijo navoja ter podpornim navojem, zagotavlja večje vrednosti izvleka.
  • Vrhnja opora je sedaj dvojni asimetrični navoj, ki zagotavlja neprepustno povezavo ob uporabi z 3 mm mehko EPDM podložko.
  • Utrjena konica iz ogljikovega jekla pomeni hitro in natančno prodiranje v panele in druge podlage.
  • Povečan premer prirobnice omogoča 30 % višjo ustavitveno vrednosti od trenutne različice, kar pomeni boljše zagotovilo, še posebej na območjih visoke izpostavljenosti.
  • V celoti odobrena ocena ETA za svetlobni profil in les.
  • Izjemna odpornost proti koroziji. Zaenkrat je na voljo le vijak iz avstenitnega nerjavečega jekla A2, kasneje v letu 2019 pa mu bo sledil še A4.
  • Vsi pritrdilni sistemi SXC so na voljo s podložkami S16, S19 in S29. Še ena velika prednost pa je tudi to, da so lahko vijaki in podložke barvno prilagojeni vašemu projektu.

 

Vse tehnične podatke si lahko ogledate na povezavi (klik na sliko):