TUF-S pritrdila so primerna predvsem za trajno pritrditev panelov iz visokotlačnih laminatov (HPL) ali panelov iz vlaknastih cementnih plošč. Izdelek je na voljo v različnih dolžinah in je primeren tudi za tanke panele (8 mm). TUF-S pritrdila se prilegajo v standardne vrtine brez potrebe po dodatnem rezanju.

za HPL panele                                                    za vlaknene cementne plošče

 

Pritrdila namestimo z orodjem za kovičenje, ki odstrani trn iz ogljikovega jekla in pusti zaponko oz. telo zakovice iz nerjavečega jekla varno na mestu. Pritrdilo je odprto, kar preprečuje, da bi ujeta vlaga sčasoma poškodovala zunanji del plošče. Prav tako ni nevarnosti, da bi prišlo do rahljanja/odvijanja, saj se tovrstna pritrdila ne “privijajo” – to še dodatno zagotavlja dolgotrajno pritrditev elementov.

 

TUF-S pritrdila so zelo enostavna za uporabo;

  • ni potrebe po kompleksnih podrezovalnih luknjah – zadostuje preprosta standardna luknja
  • za namestitev ni potreno imeti posebnega orodja
  • Luknje se lahko izvrtajo na licu mesta
  • z orodjem GESIPA PowerBird®Pro je namestitev hitra in enostavna.

Poleg tega, da so ta pritrdila enostavna za uporabo, pa so tudi varna:

  • ni prevelikega navora pritrdila TUF-S
  • visoka izvlečna vrednost z nameščenim navojem
  • brez odvijanja
  • možna odstranitev pritrdila preko 6-kotne glave
  • sistem pritrjevanja s TUF-S pritrdili je potrjen s strani ETA (European Technical Assessment – Evropska tenična ocena)

 

50 % prihranek pri času namestitve

Za namestitev TUF-S pritrdil porabimo kar 50 % manj časa kakor pri konvencionalnih slepih pritrdilih. TUF-S slepa pritrdila podjetja SFS Intec so tako veliko boljša od prejšnjih metod pritrjevanja panelov iz HPL in vlaknastih cementnih plošč.To se še posebej pozna pri samem nameščanju in dolgoročni varnosti.

TUF-S pritrdila lahko hitro in varno namesti ena sama oseba, brez uporabe drugih posebnih orodij. Če je potrebno, pa se lahko slepo zaponko kasneje tudi odstrani.

 

Postopek pritrditve:

1. Najprej zvrtamo pilotno luknjo v HPL ali vlskneno-cementni panel, s premerom 6mm. Uporabimo HSS sveder, ki ima globinsko zaščito (torej je globina luknje vedno enaka).

2. Predhodno zvrtan nastavek postavimo čez luknjo v panelu in skozenj vstavimo TUF-S slepo pritrdilo.

3. Na koncu s pomočjo orodja za kovičenje GESIPA PowerBird®Pro odstranimo trn zakovice, pri čemer uporabimo nosnik 17/36 ali 17/40

 

Za lažjo predstavo pa si lahko ogledate tudi spodnji posnetek:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=Il9iqb3JTIU

 

Optimalna varnost

Poleg enostavne in varčne rešitve, je TUF-S sistem pritrdil, tudi varna rešitev. Pritrdilni sistem med nameščanjem ne moremo preveč zategniti oz. zavrtati. Izvlečne vrednosti so zelo visoke, predvsem zaradi svoje radialne razteznosti (ko je trn zakovice odstranjen) in se delno odrezana niz zagozdi v materialu panela. Odvijanje, do katerega bi prišlo zaradi ekspanzije ali vibracij je nemogoče. Rokav je izdelan iz avstenitnega nerjavečega jekla (material DIN 1.4401, razred A4).